Poviedky Angel Investigations

Útek zo života


popis poviedky : Buffy sa po tragédií, pri ktorej zahynuli jej priatelia, rozhodne pre zúfalý čin.


Prebudila sa v sychravý deň plná pesimizmu. S myšlienkou ako ďalej v nej narastal pocit neistoty a zbytočnosti. Bola vyčerpaná a nevládala vstať z postele. Uvedomila si, že už nemá pre koho žiť. Všetci jej priatelia zahynuli v tom prekliatom lietadle pri návrate z dovolenky. Nikdy sa z toho nespamätala, a odkedy ostala sama, nemá chuť žiť. Je hrozné, keď človek stratí zmysel života.

Je poludnie a stále má oblečené staré ošúchané šaty. Zlú náladu sa pokúša zlepšiť glgmi tuhého alkoholu. Potrebovala by pomoc, no už nemá nikoho...

Nikoho na tomto svete, kto by jej podal pomocnú ruku, objal ju, či vniesol pocit istoty. Ostala tu úplne sama. Z práce ju vyhodili, lebo ako psychologička už nedokázala pracovať. Teraz by potrebovala pomoc ona. To je irónia osudu...

Rozhodla sa! Musí sa to všetko skončiť. Už nedokáže ďalej takto žiť. Obliekla si koženú bundu , ktorú jej raz daroval Angel. Je to už 3 roky, čo ho zabil Mohra démon. Spomínala na ten deň, keď jej v kancelári zazvonil telefón a Willow jej povedala o Angelovej smrti. V tej chvíli sa jej zrútil celý svet. A to ešte nevedela, že je to iba začiatok. O 4 mesiace sa celá partia vybrala na dovolenku k moru, z ktorej sa už nikdy nevrátili. Lietadlo sa zrútilo do mora a pochovalo všetkých 350 cestujúcich na palube.

Pri odchode dom nezamkla, iba zabuchla dvere. Vonku prší a ulice sú prázdne. Kráča s pohľadom upretým do betónového chodníka a nemyslí na nič. Konečne je na mieste. Stojí pri zábradlí vysokého mosta, po ktorom sa chodila prechádzať s Willow a Alexom ešte ako šťastná stredoškoláčka s hlavou plnou plánov a snov. Pri tých spomienkach ju zabolí pri srdci. Je rozhodnutá spraviť to. Rukou sa chytá zábradlia a postupne naň vykladá aj ľavú nohu. Keď už stojí za ním, chce to urobiť čo najskôr, aby ju nikto nestihol zastaviť. Zatvorí oči, privolá si myšlienky na rodinu a priateľov, na časy, keď bola šťastná a odrazu skočí. Nikto si ani nevšimol, že zmizla. Až po týždni rieka vyplavila je bezvládne telo na breh.


KONIEC